Att inte orka

En av de saker som präglar mitt liv dagligen är tröttheten. Jag kan sova 20 timmar om i dygnet i sju dagar, och ändå knappt ta mig in i duchen. Det spelar ingen roll om jag sover dessa 20 timmarna varje dag eller om jag inte sover alls. Inte ens om jag lägger mig 22.00 varje kväll och går upp 8.00 varje morgon i en månads tid, Jag är konstant utmattad. Jag har tagit prover efter prover, prövat metod efter metod, rannsakat varenda hörn av mitt liv och allt pekar på att jag är fullkomligt frisk. Frisk? Det är omöjligt att jag är frisk när min kropp inte kan få nog av sömn. Jag har varit övertygad om att jag haft någon mystisk blodsjukdom eller någon slags parasit som suger åt sig all energi i kroppen, men svaret var inte så komplext. En doktor förklarade för mig: 
 
"Varje människa har varsitt batteri fyllt med energi, och när man har gjort av med en viss mängd energi så hojtar kroppen till. Då vet man att batteriet är nere på sin reserv och man bör vila sig så att batteriet laddas upp igen. Du har gjort slut på hela ditt batteri och reserv. Så fort du vilar och laddar batteriet något, så tar det slut lika snabbt igen för att du inte tillåter dig att ladda fullt. Du lever på reserven, för att du inte tar den tid och hjälp du behöver för att ladda fullt."
 
Plötsligt förstod jag att det inte var jag som var mesig som inte orkade lika mycket som alla andra, jag hade bara orkat för mycket för länge. Jag var slut, och det hjälpte inte med bara en helgs ledighet. Man brukar säga att det tar lika lång tid att återhämta sig från utbrändhet som det tog att köra ner sig i det. Alltså j*vligt lång tid! Men det är bara att acceptera, man kan inte springa ett maraton en vecka efter man brytit ett ben. Man får ta sin tid att läka och sedan börja träna en liten bit i taget. "Baby steps" som dom säger.
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype