Höstiga serier

När kvällarna blir mörkare och mörkare vill man oftast krypa upp i sängen med en bra serie. Helst en lite mystisk och skum serie som passar perfekt till denna årstid. Här är ett par som jag tycker är solklara kandidater:
 
Penny Dreadful
IMDB om serien: Explorer Sir Malcolm Murray, American gunslinger Ethan Chandler, scientist Victor Frankenstein and medium Vanessa Ives unite to combat supernatural threats in Victorian London.
 
Mina tankar: Denna serie är heelt perfekt för höstmörker och halloweenmys! Mörk, mystisk och fylld med alla dom bästa monstren. Vi har Frankensteins monster, vampyrer, varulvar, häxor, andar och allt du kan vilja ha. Eva Green som spelar Vanessa Ives i serien är fruktansvärt begåvad och gör världens bästa framförande när hon spelar besatt. Så jäkla bra serie!
 
Salem
IMDB om serien: Explores what really fueled the town's infamous witch trials and uncovering the dark, supernatural truth hiding behind this infamous period in American history.
 
Mina tankar: Japp, häxor deluxe. Denna serie kan inte misslyckas med att få dig att känna den där mystiska förtjusningen. Badass kvinnor och mycket bra prestationer. 
 
American Horror Story
IMDB om serien: An anthology series centering on different characters and locations, including a house with a murderous past, an asylum, a witch coven, a freak show, a hotel, a farmhouse in Roanoke and a cult.
 
Mina tankar: Ett uppenbart val enligt mig. Säsongerna hör inte ihop så du kan hoppa in när du vill om du föredrar något speciellt tema. Mina favoriter är Coven (again, häxor deluxe), första säsongen (hemsökt hus) och Hotel (massa konstiga saker på ett hotell). Denna serie är mästae på obehagliga, konstiga och lite förbjudna saker. I looooove it! Har dock inte sett hela sjätte eller något på sjunde säsongen än så dom kan jag inte uttala mig om. 
 
Hemlock Grove
IMDB om serien: A teenage girl is brutally murdered, sparking a hunt for her killer. But in a town where everyone hides a secret, will they find the monster among them?
 
Mina tankar: Bill Skarsgård som vampyr, behöver jag säga mer? Här har ni också varulvar, djävulsbebisar experiemtvarelser. Och ännu en gång, Bill Skarsgård.
 
Scream Queens
IMDB om serien: A semi-anthology series that centers on returning characters being terrorized by a serial killer in different locations, including a university and a hospital.
 
Mina tankar: För er som inte vill ha bara mörker, mystik och lite läskiga saker. Den här serien är din typiska college-serie om ett sorority hus, men med lite mord och väldigt underliga saker på toppen. Superrolig och rätt spännande. Något lite lättare liksom.
 
Detta är helt mina egna tankar och åsikter, ni kanske inte alls håller med och det är OK. Jag ville bara samla lite av mina favoriter och dela med mig av eftersom jag avgudar hösten och alla kusliga saker som kommer med den. Om du redan sett dessa eller bara vill ha lite fler tips på höstiga serier så är dessa också starka rekomendationer: reign, hannibal, gotham, ghost whisperer, ravenswood, vampire diaries, the originals, pretty little liars, teen wolf, game of thrones, supernatural, outlander, true blood och merlin. 

Oups I did it again

Spenderade lite av dom där pengarna jag sliter så hårt för. Var på akademiska i Uppsala för en gynundersökning så jag tyckte så synd om mig själv att jag köpte lite smått och gott... Känner mig värd det efter det trauma det är att genomgå en sådan undersökning!
 
Först skulle mamma till The Body Shop och där sålde dom ett multi-balm där 14kr gick till något projekt så då köpte jag den bara för att jag är en svag människa. Sen såg vi att Sephora har öppnat en butik i Uppsala så då var vi tvugna att gå in där. Jag spenderade all den tiden i den lilla gången med mini-produkter och där roffade jag till sist åt mig ett palet med tre små telefonsladd-toffsar och en ansiktstvål som ska vara rätt bra. Till sist gick vi in en sväng på Myrorna där jag lyckades få med mig ett halsband, ett armband och en pennställ. Allt var rätt billigt, så inget större unnande direkt men det duger med min nuvarande budget. 
 
Nu är tydligen mitt öra infekterat vid hålet också. Great. Det rullar på bra nu med alla åkommor. Jag är inte ens bitter. Ska sova nu. Förlåt för kassa bilder, men kämpar med motivation just nu. Godnatt!
 
 

Zero waste wishlist

Från jordklok.se

 
 
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype