NYA ZEELAND: Glowworms och Hobbiton

Waitomo är ett häftigt ställe. En av de coolaste sakerna vi gjorde under resan var att se lysmaskar. Vi krälade oss in i våtdräkter, fick varsin uppblåst gummiring och sedan spatserade på led in i ett gäng grottor. Eller "spatsera" är väl fel ord, "pressa" eller "halka" är mer beskrivande ord. Det var kallt, blött och ibland smärtsamt men ack så fantastiskt! Vi fick inte ta några bilder där inne tyvärr så ni får googla på Waitomo glowworm caves så förstår ni vad vi pysslade med. Har dock en bild på hålet vi kröp in igenom som jag tog under promenaden vi tog där dagen efter ↓
 
 
 
 
Efter detta var det dock dags för det omtalade Hobbiton. Vi var faktiskt lite osäkra på om vi ens skulle åka dit, men kändes ändå rätt obligatoriskt så det blev ändå av. Men vi blev besvikna, även om vi hade låga förväntningar till att börja med. Och jag säger detta som ett riktigt LOTR-fan, men det var verkligen inget speciellt alls. Allting har ju blivit omgjort sen de faktiskt spelade in filmerna där och mycket var inte ens där då utan har blivit tillagt efteråt. Sen är det ju coolt att liksom se hur det skulle vara att vara en liten hobbit, men det blir liksom inget speciellt utan de små varelserna där. Det kändes som att det lika gärna skulle kunna gjorts i Sverige eller så. Men tog en jäkla massa bilder iallafall!
 
 
Samwise Gamgi's koja
 
Bilbo Baggin's hus (vi fick inte gå upp till dörren ens)
 
Sen fick vi dricka bärs och äta paj på The Green Dragon (smakade skit)
 

Att ha nerverna utanpå

Usch nu är jag inne i en rätt jobbig period. Jag vet inte om det kan ha att göra med jag slutat med både mediciner och p-piller eller om det har att göra med något helt annat. Men jag känner mig ungefär som att jag skulle ha PMS hela tiden, fast inte bara den irriterade känslan. Som att alla känslor ligger två mil närmre till hands än de gjort tidigare. Det är knappt så att jag har kontroll över mig själv. Jag blir påverkad av min omgivning på ett helt nytt sätt. Vad folk säger och tycker når mig mycket djupare, sorgliga saker får mig att kippa efter andan av smärta och läskiga saker paralyserar mig på ett helt nytt sätt. Jag känner mig ungefär som ett öppet köttsår, eller som att jag skulle ha varenda nerv i hela kroppen utanför skinnet och den barriär som annars brukar tona ned och göra reaktionerna mer logiska är borta. Det är läskigt tycker jag. Att inte ha kontroll liksom. Det är svårt att komma på något att göra åt det också. Det enda jag kan tänka mig hjälper är att göra fysiska saker som också kräver lite tankeverksamhet, och att omge sig med sånt som är tryggt och upplyftande. Så det ska jag väl försöka göra nu då. Kampen mot ångesten är konstant.
 

Heminredning på youtube

Nu kanske inte alla som är intresserade av inredning automatiskt är intresserade av DIY och sånt pyssel, men för mig går det lite hand i hand. Jag älskar att göra om möbler eller pyssla ihop saker som blir dekorativa. Så för er som är likadana, eller inte alls för den delen, så har jag här lite youtubekanaler jag tänkte tipsa om som är väldigt inspirerande och estetiska. Här kommer dom godingarna!
 
Klicka på bilderna för att komma till respektive kanal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype