Jag är så här, okej?

Ibland blir jag så trött på människor. Nej förresten, det är ofta jag blir det. Nu när jag kommit hem från resan är jag i full färd med att leta jobb för att kunna överleva och då har jag kommit fram till en slutsats: vissa människor är så fruktansvärt ignoranta och oförstående. Först och främst är det väldigt känsligt när det kommer till att tacka nej till jobb och att ha vissa krav på det arbetet man förhoppningsvis ska ha ett tag framöver. Jag har sökt mycket information om arbeten som innebär så lite människokontakt som möjligt, och då har jag sett så mycket korkade kommentarer. Exempel på sådana är "Varför tränar du inte bort din sociala fobi innan du letar jobb?", "Eh, ALLA jobb är sociala så bara att vänja sig" och "Man måste faktiskt anstränga sig lite".
 
Ja. Jag njuter av att inte kunna ta vilket jobb som helst. Jag går hellre runt och vänder på varje öre jag har bara för att slippa anstränga mig lite och jag lever hellre med mina sociala problem än att jobba på dom så att jag för en gångs skull kan slappna av. Nej. Jag har haft flera jobb som jag har trivts så bra med men som helt enkelt har slutat i utbrändhet då jag inte klarar stressen längre. Stressen som kommer oavsett om arbetet består av att plocka varor eller sitta i kassan eftersom jag alltid behöver hantera människor. Oavsett om det är kunder eller medarbetare, några stycken om dagen eller en jämn ström av dem. Jag klarar det inte. 
 
Och ja, många jobb innebär någon slags kontakt med människor men inte alla och det är dem jag vill åt. Förhoppningsvis blir de problem jag har bättre ju mer jag arbetar med dem men tills dess (för det går nämligen inte på en pisskvart) så vill jag överleva så gott jag kan. Så snälla sluta läxa upp mig och försök hjälp till istället, eller håll dig undan. Jag fungerar på detta sätt just nu och försöker anpassa mitt liv efter det så mycket jag kan. Alla kan inte fungera likadant, tyvärr. 
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype