NYA ZEELAND: Glowworms och Hobbiton

Waitomo är ett häftigt ställe. En av de coolaste sakerna vi gjorde under resan var att se lysmaskar. Vi krälade oss in i våtdräkter, fick varsin uppblåst gummiring och sedan spatserade på led in i ett gäng grottor. Eller "spatsera" är väl fel ord, "pressa" eller "halka" är mer beskrivande ord. Det var kallt, blött och ibland smärtsamt men ack så fantastiskt! Vi fick inte ta några bilder där inne tyvärr så ni får googla på Waitomo glowworm caves så förstår ni vad vi pysslade med. Har dock en bild på hålet vi kröp in igenom som jag tog under promenaden vi tog där dagen efter ↓
 
 
 
 
Efter detta var det dock dags för det omtalade Hobbiton. Vi var faktiskt lite osäkra på om vi ens skulle åka dit, men kändes ändå rätt obligatoriskt så det blev ändå av. Men vi blev besvikna, även om vi hade låga förväntningar till att börja med. Och jag säger detta som ett riktigt LOTR-fan, men det var verkligen inget speciellt alls. Allting har ju blivit omgjort sen de faktiskt spelade in filmerna där och mycket var inte ens där då utan har blivit tillagt efteråt. Sen är det ju coolt att liksom se hur det skulle vara att vara en liten hobbit, men det blir liksom inget speciellt utan de små varelserna där. Det kändes som att det lika gärna skulle kunna gjorts i Sverige eller så. Men tog en jäkla massa bilder iallafall!
 
 
Samwise Gamgi's koja
 
Bilbo Baggin's hus (vi fick inte gå upp till dörren ens)
 
Sen fick vi dricka bärs och äta paj på The Green Dragon (smakade skit)
 
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype