TV-serie recension: "Requiem"

Råkade maratona en serie igår natt. Eller den har bara 6 avsnitt men varje avsnitt är typ en timme så det blir ändå 6h jag satt och glodde. Serien heter Requiem och finns på Netflix. Den handlar lite kortfattat om en tjej vars mamma lämnar en låda med massa urklipp och bilder från ett fall i en annan stad där en liten flicka försvunnit spårlöst. Hon bestämmer sig därefter att åka till denna stad och ta reda på varför hennes mamma var så intresserad av detta fall, men det visar sig snart att det är mycket komplext och övernaturliga fenomen är inblandat.
 
Jag älskar mörka serier med vacker omgivning och helst lite fantasy inblandat och gillade därför serien som helhet. Men jag måste säga att den är rätt seg. Allt tragglar liksom på i sammafart hela tiden och till och med slutet där allt utvecklades var rätt tamt. Det känns liksom som att den kunde gjorts mycket mer mystisk och spela mer på obehaglighetskänslorna. Sen är Lydia Wilson som spelar huvudkaraktären ursnygg och tillför mycket estetiskt med sin stil och isblonda hår, men karaktären är så fruktansvärt lam och självisk att man typ somnar av att se henne. Lite som en slapp, död fisk känns hon. Vilket jag inte tyckte hjälpte seriens redan tama händelseförlopp direkt. Tyvärr. Så.. Bra estetik, bra inslag av övernaturligt och ändå rätt okej grundidé men segt händelseförlopp och tama karaktärer. Det blir min dom. 
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min lilla värld. Här bjuder jag dig på lite alla möjliga godbitar, dock mest kreativa grejer för det är vad jag lever för. Du får även en liten inblick i mitt psyke och mående, vilket kan vara både mörkt och ljust. Hoppas du stannar!

HannaVic logotype